Recent Posts

Deze website bevat de uitzendingen van de Amsterdamse Inlichtingen Dienst die via Salto (lokale publieke omroep Amsterdam) worden uitgezonden en gehost.

40 JAAR

Ook leuk (exernal sites):

The ugly Stroads

Het is bijna zover: de Rode Loper

Binnenkort wordt het SLUITSTUK van de rode loper onthult, de VIJZELGRACHT. Daar staan al jaren drie auto-liftjes (parkeergarage Vijzelgracht metrostation) in een glazen behuizing te wachten op ingebruikname. Het was de reden dat we nog geen aandacht hebben geschonken aan dit gedeelte van de Rode Loper. Maar het is een goede redenen om helemaal opnieuw te beginnen met ons verhaal over de herinrichting van de Rode Loper en van wat daar tot nu toe van is overgebleven. Want deze ellende lijkt maar niet over te gaan. Weet u nog wie de vorige wethouder van verkeer in Amsterdam was? Die zit nu ongetwijfeld ergens functie elders en heeft zich tijdens zijn dienstverband voor de Gemeente zwaar van zijn taak gekwijt. Een beetje ambtenaren pleasen en het volk mag barsten. Precies waar het fout gaat in het hedendaagse bestuur, of het nu knijter links of ultra rechts is, men is er niet voor u en mij. DE STAAT VAN DE STRAAT gaat over een enorme hoeveelheid blunders en geblunder en het totale gebrek aan inzicht voor wie men uberhaupt WERKT. Dus gaat de Staat van de straat niet alleen over het verkeer en de inrichting van de openbare ruimte, maar ook over al die andere dingen die niet worden begrepen door bestuurders en ambtenaren die langs elkaar heen werken vanwege baanbehoud.
Welkom bij de Staat van de Straat!
Binnenkort een geheel nieuwe serie!