Recent Posts

Deze website bevat de uitzendingen van de Amsterdamse Inlichtingen Dienst die via Salto (lokale publieke omroep Amsterdam) worden uitgezonden en gehost.

40 JAAR

Ook leuk (exernal sites):

The ugly Stroads

Vreemde borden

In Amsterdam is het beleid (dat is dus politiek) dat we zo min mogelijk verkeersborden plaatsen. Denkt u eens in (of kijk naar onze reportage over het Muntplein) dat er op 1 kruispunt 65 verkeersborden staan waarvan er de helft niet eens relevant zijn, in een wereldstad waar het beleid is om zo min mogelijk borden op te hangen.
300 meter van het Muntplein, op de Utrechtsestraat, bij de brug over de Herengracht staat aan beide zijden een merkwaardig bord dat ik nog nooit eerder gezien heb: PAS OP RAILS

komend vanaf het Rembrandtsplein
komend vanaf de Keizersgracht

Wie komend vanaf de Keizersgracht de brug over de Herengracht passeert ontmoet twee paaltjes die alleen door fietsers zijn te nemen. Auto’s en kakkerlakken mogen hier alleen maar linksaf. Maar waarom er dan een bord moet worden geplaatst met PAS OP RAILS ?
De andere kant op is helemaal hilarisch. Ja, er is al sinds een eeuwigheid een wegversmalling waar de trambaan bij elkaar komt. Dat gebeurt drie keer in de Utrechtsestraat. Het bord staat alleen hier. En waarom het er staat is een raadsel.

Komt u ook dit soort borden tegen? Wij filmen ze graag. De verspilling van belastinggeld kan hierdoor worden tegengegaan. mailto: info@destaatvandestraat.nl